Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سال ها پیش، موضوع مربوط به نیروهای شرکتی و ساماندهی شاغلانی که در بدنه دستگاه های دولتی فعالیت داشته، ولی ارتباط مستقیمی با کارفرمای اصلی ندارند، مطرح و دنبال می شده، به گونه ای که این موضوع به جنجالی ترین اقدام دولت در بازار کار کشور تبدیل شده بود.

به گزارش «تابناک»؛ البته دولت در آن زمان مواضع شفاف و روشنی درباره وضعیت نیروهای شرکتی نداشت و در چند مصوبه هیأت وزیران تلاش کرد، درباره هدف اصلی خود توضیح دهد و اصلاحاتی را ارائه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، رئیس مجلس خود اقدام به ابطال مصوبات دولت کرد و گفت، کار دولت، ابهامات و تخلفات فراوانی دارد و نمی توان در امور بخش خصوصی دخالت کرد.

در عین حال، مقامات دولتی اعلام می کردند، شاغلان بخش خصوصی خود دچار اشتباه برداشت هستند و اصلا هدف دولت از ساماندهی نیروهای شرکتی، آنها نیستند و تنها محدود به رسیدگی به نیروهای شاغل در بدنه دستگاه های دولتی و آن بخشی از شرکت هاست که دولت دارای سهم بالاتر از ۵۰ درصد در آن است.

در نهایت نیز با وجود اینکه پرونده های شکایت فراوانی بین نیروهای کار و پیمانکاران باز شده بود، وزیر کار وقت اعلام کرد: آنچه مدنظر دولت در این خصوص بوده، انجام شده و ۵۰ هزار نیروی شرکتی شاغل در بخش های دولتی تبدیل وضعیت شده اند و مابقی افراد دچار تفسیر نادرست از قانون هستند!

مهلت اجرای آزمایشی قانون تبدیل وضعیت تمام شده است

اکنون در دولت تدبیر و امید ـ که این موضوع به حاشیه رفته و دیگر خبری از مصوبات هر چند وقت یک بار هیأت وزیران درباره تعیین تکلیف نیروهای شرکتی نیست ـ حسن روحانی، رئیس جمهور در سفر سال گذشته خود به سمنان، درباره برنامه دولت برای تعیین تکلیف و ساماندهی نیروهای قراردادی و شرکتی اشاره کرد و گفت: البته اساس ایجاد اشتغال در کشور، باید جذب نیروهای آماده به کار در بخش های خصوصی باشد. دولت هم به اندازه توان خود و به ویژه برای جایگزینی نیروهایی که هر سال بازنشسته می شوند، نیروی جدید جذب کند و در این زمینه اولویت نیز با کسانی است که از قبل، قراردادی و شرکتی در دستگاه های دولتی کار می کرده اند.

اما بیش از یک سال است از این سخنان رئیس دولت می گذرد و جالب آنکه قانون مربوط به استخدام و تعیین تکلیف این نیروها، موقتی بوده و مهلت آن در شهریور ماه سال گذشته به پایان رسیده است، ولی این قانون امسال در قانون بودجه برای یک سال دیگر تمدید شده است.

سلمان خدادی در گفت وگو با تابناک می گوید: در دی ماه سال گذشته اعلام کردیم که نیروهای قراردادی و پیمانی و شرکتی ها تعیین تکلیف خواهند شد. این گفته ها نیز بر مبنای جلساتی بود که کمیسیون اجتماعی با سازمان امور استخدامی داشت.

این نماینده مجلس گفت: قانون مدیریت خدمات کشوری که تمام پرسنل ادارات و سازمان های دولتی را تعیین تکلیف می کند، قانون موقتی دارد و زمان آن در شهریور سال 95 تمام شده، ولی با توجه به تفاهم بین مجلس و دولت، قرار بود لایحه آن تا آخر سال گذشته به مجلس فرستاده تا قانون دائمی شود.

اجرای این طرح برای دولت بار مالی زیادی دارد

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس اظهار داشت: از آنجایی که این قانون بار مالی بسیاری دارد، نمی توان آن را در قالب طرح و پیشنهاد ارائه داد و باید در قالب لایحه وارد مجلس شود؛ بنابراین، ما نیز با دولت تفاهم کردیم لایحه آن را ارسال کنند تا این نیروها تعیین تکلیف شوند.

وی ادامه داد: اما متأسفانه دولت آن را به تأخیر انداخت و در بودجه سال 96 آن را یک سال دیگر تمدید کرد؛ اما نمایندگان مصمم هستند از این نیروها که ظلم زیادی به آنها شده و مورد سوءاستفاده قرار گرفته اند و زمینه های انحراف در آنها ایجاد شده، دلجویی کنند.

وی درباره چگونگی ایجاد زمینه انحراف در بین این نیروها گفت: فردی در بین این افراد هست که بیش از بیست سال قراردادی کار می کند و در کنار او، فرد دیگری است که رسمی کار می کند؛ اما فاصله حقوق آنها بیش از چهار برابر است و ما می بینیم که یک نفر 4 میلیون حقوق می گیرد و نفر کنار دست او با سابقه کار بیشتر، حدود یک میلیون دریافتی دارد.این فرد فردا در ارائه خدمات خود به مردم کوتاهی خواهد کرد و در بهترین حالت، کار را درست انجام نمی دهد و در شرایط بدتر، اگر فرصتی پیش آید از آن سوءاستفاده می کند و با این عنوان که مشخص نیست، فردا چه خواهد شد از موقعیت خود سوءاستفاده می کند و ممکن است دچار انحرافت مالی زیادی شود.

عدم تعیین تکلیف استخدام ها، باعث ایجاد انحراف می شود

وی گفت: حتی اگر از هزار کارمند، یک کارمند نیز این گونه شود، ما مسئول آنیم. دولت هم از آنجایی که بار مالی برای تبدیل وضعیت افراد دارد، حاضر به این کار نیست، اما این وظیفه ماست که این کار را پیگیری کنیم.

این نماینده مجلس افزود: اینکه تا امروز این کار نشده، تقصیر دولت است. دولت نمی خواهد هزینه ای برای این کار بپردازد، چون با این روش با پرداخت هزینه کمتر، کار بیشتری انجام می دهد. هر کس دیگری هم جای دولت بود، همین کار را می کرد.

وی در پایان یادآور شد: با این حال، ما دولت را راضی کرده ایم و نیز مسئولان سازمان استخدامی کشور نیز تفاهم کرده اند که این کار انجام شود. نوبخت هم با این کار موافق است و از آنجایی که تکلیف شده، باید این کار در چند ماه آینده پایان یابد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۱۹۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس قوه قضائیه: پرونده‌های اموال تملیکی تعیین تکلیف شود

رئیس قوه قضائیه در بازدید از انبار اموال تملیکی هرمزگان به وزیر دادگستری دستور داد تا آن دسته از پرونده‌های اموال تملیکی که در تعزیرات مورد رسیدگی قرار می‌گیرند را با سرعت و دقت بیشتری تعیین تکلیف کنند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس،ب ازدید از یکی از انبارهای اموال تملیکی استان هرمزگان، بخش پایانی حضور میدانی رئیس قوه قضاییه در مجتمع بندری شهید رجایی بود.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در جریان این بازدید، از وضعیت ساماندهی کالاها و اقلام در انبارهای تملیکی استان هرمزگان اعلام رضایت و بر استمرار این روند تاکید کرد.

وی گفت: تصویر امروز انبارهای اموال تملیکی حقیقتا با گذشته قابل مقایسه نیست و با تلاش صورت گرفته امروز وضعیت خیلی خوب است گزارش‌هایی هم که به بنده رسیده است نشان می‌دهد در دیگر انبارها نیز وضعیت خوب است و مشکلات گذشته تا حد بسیاری حل شده است.

رئیس قوه قضاییه در این بازدید به وزیر دادگستری دستور داد تا آن دسته از پرونده‌های اموال تملیکی که در تعزیرات مورد رسیدگی قرار می‌گیرند را با سرعت و دقت بیشتری تعیین تکلیف کنند.

اجتهادی، مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی در این بخش از بازدید رئیس قوه قضائیه گفت: میانگین اظهارنامه کالاهای متروکه واصل شده به سازمان اموال تملیکی استان هرمزگان در هر سال، در دو سال گذشته به بیش از 3 هزار فقره رسیده است و این در حالی است که این میزان در حد فاصل سال‌های 1390 تا 1400، تنها 430 فقره بوده است.

وی افزود: در حالیکه از ابتدای سال 1390 تا سال 1400، در مجموع چهار هزار و 730 فقره اظهارنامه کالاهای متروکه به سازمان اموال تملیکی استان هرمزگان ارجاع شده بود، این میزان طی سال‌های 1401 ‌و 1402، به بیش از شش هزار فقره رسید که از این تعداد بالغ بر چهار هزار و 212 فقره تعیین تکلیف شدند.

اجتهادی همچنین با اشاره به دستور دو سال پیش رئیس دستگاه قضا مبنی بر تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر محموله 4 هزار تنی گچ‌های فاسد در یکی از انبارهای اموال تملیکی استان هرمزگان، از انجام این مهم و خروج محموله مذکور از بندر شهید رجایی خبر داد.

«فتحی» مدیر کل اموال تملیکی استان هرمزگان نیز در جریان این بازدید ضمن قدردانی از اقدامات گسترده مجموعه قضایی استان هرمزگان در راستای ساماندهی وضعیت اموال تملیکی، گفت: رئیس کل و معاونان دادگستری استان هرمزگان برای سامان دادن به وضعیت اموال تملیکی، علاوه بر انجام مسئولیت‌های خود، وَرای حیطه‌ی وظایف و تکالیف‌شان نیز اقدامات مؤثر و قابل توجهی را انجام داده‌اند؛ این اقدامات و‌ پیگیری‌های مُجدانه، به مدیران اموال تملیکی نیز در اجرای وظایف و تکالیف‌شان، شجاعت و انگیزه داد.

وی همچنین از تعیین تکلیف و امحاء فنی 90 درصد از ماینرهای موجود در انبارهای اموال تملیکی استان هرمزگان خبر داد و در ادامه گفت: نخستین انبارگردانی بندر شهید رجایی در سال گذشته صورت گرفت و ما امروز می‌توانیم با صراحت اعلام کنیم که چه کالاهایی و به چه تعداد در این بندر وجود دارند. شایان ذکر است، پس از ورود مجدانه و پیگیرانه قوه قضاییه به موضوع ساماندهی انبارهای بنادر، گمرکات و اموال تملیکی و مساعدت سایر قوا و دستگاه‌ها، انقلابی در این مقوله صورت گرفته تا جایی که استان‌های سراسر کشور به صورت گسترده نسبت به تعیین تکلیف کالا‌های موجود در این انبارها، اقدامات مقتضی را صورت دادند و از این طریق ضمن حفظ حقوق دولتی و عمومی، مبالغ زیاد و معتنابهی به بیت‌المال و خزانه کشور مسترد شده است.

انتهای پیام/864/

دیگر خبرها

  • نیروهای شرکتی منتظر نباشند؛ خبر نگران کننده درباره طرح ساماندهی کارکنان دولت
  • تعیین تکلیف اردوگاه«سی پی» سوادکوه بعد از ۳۰ سال در دولت سیزدهم انجام شد
  • رعایت کرامت مرزنشینان و ساحل‌نشینان خط قرمز دولت است
  • اولتیماتوم ۱۸ ماهه برای تعیین‌تکلیف شبکه فاضلاب بندرعباس
  • وضعیت بررسی طرح ساماندهی کارکنان دولت به کجا رسید؟ / تکلیف نیروهای شرکتی چه می‌شود؟
  • تعیین تکلیف پساب یزد
  • موضوع عدم تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی در برخی از بانک‌ها پیگیری شد
  • همتی: دولت ۶۰۰ هزار میلیارد پول چاپ کرده | از زمان هوخشتره تا شهریور ۱۴۰۰ بیشتر!
  • رئیس قوه قضائیه: پرونده‌های اموال تملیکی تعیین تکلیف شود
  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد